Translate

Pinterest

Общо показвания

Google+ Badge

четвъртък, 30 юли 2015 г.

Ленена вода: какво представлява тя и какво лекува?

За повече инфо натиснете линка:
http://apollon.blog.bg/izkustvo/2009/08/23/lenena-voda-kakvo-predstavliava-tia-i-kakvo-lekuva.384629


Ленената вода и муцинозните вещества на лененото семе са отлично противовъзпалително средство при възпаление на простатата. Някои водноразтворими витамини също могат да преминат през водата, в която престояват ленените семена в процеса на покълване, което прави ленената вода отлично терапевтично средство.
Особено полезни са ленените муцинозви вещества на семето върху възпалената чревна лигавица при хроничен колит, при ХУХК, при болестта на Крон, при гастрит, езофагит и дуоденит. При пациентите с бронхиална астма, хроничен бронхит и ХОББ действието на лена е само симптоматично, но и то не е малко тъй като сподпомага омекотяването и втечняването на секретите на горните дихателни пътища.


Първо нека да се спра на вкусовите й качества. Ленената вода е сладка и мека на вкус със характерен привкус на подправка от най-мека и слаба дъхавост. Ленената вода е обогатена на железни минерални йони и ензими със семенен произход. В лечебен аспект действа силно омекотяващо на стомаха, при язва на стомаха и дванадесетопръстника, а също така при хронична идиопатична констипация, особено полезна е при бронхит и астма.

Покълналото и намокрено ленено сем не се изхвърля. Консумира се директно или се използва в кулинарията за супи и тестени произведения.
Доверете се на моите експерименти - ще бъдете свежи, меки и силни. :)))