Translate

Pinterest

Общо показвания

Google+ Badge

петък, 28 март 2014 г.

Инициатива за легализиране на марихуаната (индийския коноп). Конопът лекува рак

Индийският коноп или така наречената марихуана трябва да бъде легализирана за отглеждане за търговски, промишлени, лечeбни, медицински и изследователски нужди. Не може в човешкото тяло да бъдат специални канабиноидни рецептори и тази култура да бъде държана далеч от човечеството във всичките и форми на приложение. Не бива приложението и като наркотик нито да бъде насърчавано, нито да бъде забранявано. Считам, че приетите закони в България и по света за инкриминиране притежанието на дрога от марихуана или нейното отглеждане са изцяло противоречащи с хартата за правата на човека, тъй като не може едно растение да бъде причина за затвор на човешко същество -сами разбирате колко нелепо е това, след като човек по презумция има свободата и правото да се самоотравя. Всеки разбира, че за разпространението на дроги по света не стои отделния индивид, а сериозно организирани мафиотски структури, които въпреки мерките остават скрити, но това не е основание да страдат индивидите и да се нарушават техните права.
Считам, че ценните технически качества на културата марихуана биха решили множество суровинни и индустриални проблеми, поради което ползите на културата са повече от възможните вреди при контрол от страна на институциите.
Инкриминирането на марихуаната често е средство за подхвърляне на незаконни количества за нарочното обвиняване на невинни, но по с течение на обстоятелствата, създали неудобства и пречки хора на различни структури и престъпни елементи.
Нещо повече - конопът лекува рак.
http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/cannabis/healthprofessional/page4
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22506672
http://mct.aacrjournals.org/content/10/7/1161.full
http://mct.aacrjournals.org/content/6/11/2921.long
http://www.konop.bg/article/288/konopyt-e-pomognal-na-tijnejdjyrka-v-borbata-s-levkimiqta

Eдно прекрасно приложение на конопа е използването за лекарства за външно приложение под формата на унгвенти, кремове и гелове за облекчаване на мекотъканни и ставни болки.
http://zdravbadi.com/sport/sport-medicine/1366-mazila-za-bolki-revulzivni-lekarstva